Share |

KESÄ 2020

27.8.2020

KORONAVIRUS: OIREET, TARTUNNAT JA TARTUNTARISKI. TYÖAJAN LYHENNYS. EU:n HÄTÄRAHOITUS. PERUSSUOMALAISET JA KRISTILLISDEMOKRAATIT HALUAVAT ESTÄÄ ELVYTYSPAKETIN

Suuri osa tartunnan saaneista on jopa oireettomia – tällaisen taudin korona­virus tyypillisesti suomalaisille aiheuttaa, grafiikka näyttää yleisimmät oireet

KORONA_OIREET.PNG

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006611820.html

KORONATARTUNNAT.PNG

THL julkisti koronaviruksen tartuntariskiä kuvaavan ”liikenne­valomallin”: Euroopassa Viro, Latvia ja Unkari saivat vihreän värin

KORONA_LIIKENNEVALOT.PNG

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006614548.html

Elinkeino­elämän etujärjestöt: Sanna Marinin viesti työajan lyhentämisestä ”totaalisen väärä”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006614625.html

Järjestöt pelkäävät kustannusten nousua ja kilpailukyvyn heikkenemistä.

Pääministeri Marin puolusti EU:n hätärahoitusta suurlähettiläspäivillä – ”Elvytyspaketin suuri saavutus oli turvata EU:n yhtenäisyys”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006613155.html

Presidentti Niinistö otti aiemmin päivällä tiukkasävyisesti kantaa EU:n taloudenpitoon. Marin ei koe, että Niinistö olisi arvostellut suoraan hätärahoitusta.



Niinistö otti tiukkasanaisesti kantaa EU:n päätöksentekoon ja taloudenpitoon pidemmällä aikavälillä sivuten hätärahoitusta.

EU:n budjettia ei pitänyt rahoittaa lainarahalla. Kävikö niin?” Niinistö muun muassa kysyi.



Sari Essayah HS:lle: EU kehittyy sellaiseen suuntaan, että Suomessa pitäisi harkita uutta EU-kansanäänestystä – "Jossain tulee raja vastaan"



https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sari-essayah-hs-lle-eu-kehittyy-sellaiseen-suuntaan-etta-suomessa-pitaisi-harkita-uutta-eu-kansanaanestysta-jossain-tulee-raja-vastaan/7909266

Perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit haluavat estää Suomen osallistumisen EU:n elvytyspakettiin, kertoo Helsingin Sanomat. Molemmissa puolueissa halutaan keskustella myös siitä, millaisia toimia EU:n perussopimus mahdollistaa jäsenmaille.



Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kertoo, että kristillisdemokraatit aikovat äänestää EU:n elvytyspakettia vastaan. Puolueen mielestä elvytyspaketti ei tuo mitään lisää kansallisiin elvytystoimiin, vaan ennemminkin vaarantaa Suomen talouden.



Jos EU muuttuu joksikin aivan muuksi, pitää järjestää uusi kansanäänestys. Jos perussopimusta tulkitaan aina vain uusiksi, jossain tulee raja vastaan. Silloin pitää aloittaa hallitusten välinen konventti ja uusien perussopimusten neuvottelu. Se prosessi on tietenkin äärimmäisen vaikea.

Venäjällä aloitettiin alustava poliisitutkinta Navalnyin tapauksesta (27.8.2020)

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006615227.html

26.8.2020

Sanna Marin vihertyi vasemmalle. Alexei Navalnyi myrkytetty? Maria Zakharova briefing. Koronatilanne Venäjällä. Sauli Niinistö soitti Putinille.

Sanna Marinin Sdp kallistui vasemmalle ja vihertyi

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006613365.html

”Puhe oli kyllästetty sellaisilla perinteisillä Sdp:n teeseillä kuin työajan lyhentäminen, oikeudenmukainen verotus ja kansainvälisyys. – – Perinteisten demaritavoitteiden rinnalle Marin toi vahvasti ilmasto- ja ympäristökysymykset.”

”Marinin Sdp on nyt selvästi ympäristö- ja vasemmistopuolue. Varsinkin työajan lyhentäminen ja verojen lisääminen ajaa sen kannatus- ja valtataisteluun porvaripuolueiden kanssa.”

”Pääministerin lyhennettyä työaikaa koskeva vaatimus keinona jakaa vaurautta omistajien ja sijoittajien ohella myös työntekijöille oli vahva ideologinen linjanveto.”

”Syksyn mielenkiintoisimpia kysymyksiä on se, uskaltaako Marin haastaa ay-liikettä eläkeputkikysymyksessä. Ay-väen lisäksi monen muun peruskannattajan silmissä eläkeputken poistaminen voi näyttää siltä, ettei nuori puoluejohto ymmärrä ikääntyneiden tilannetta.”



Aleksei Navalnyia hoitavan berliiniläisen sairaalan mukaan kliiniset löydökset viittaavat myrkytykseen



https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006611973.html

Venäläistä oppositiopoliitikkoa Aleksei Navalnyia hoitava saksalaissairaala Charité on kertonut, että sen tekemät kliiniset löydökset viittaavat siihen, että Navalnyi on myrkytetty.

”Saksalaisen Charité-klinikan lääkärit vahvistivat, että Navalnyi myrkytettiin aineella, joka kuuluu koliiniesteraasin estäjien ryhmään. Aleksein tila on vakaa, mutta hän on edelleen koomassa.

Koliiniesteraasi on entsyymi, jota keskushermosto tarvitsee toiminnassaan, kertoo uutistoimisto AFP. Se on aine, josta suurena pitoisuutena voi tulla myrkky. Uutistoimisto Reutersin mukaan koliiniesteraasin estäjät taas ovat aineita, jotka lisäävät hermosolujen yhteyksiä aivoissa. Estäjiä saatetaan joskus käyttää dementiaa sairastavien ihmisten oireiden vähentämiseen. Niiden sivuvaikutuksia ovat oksentelu, lihaskrampit, päänsärky ja hallusinaatiot.

Venäjällä myrkky on viesti vallan vastustajille

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006610830.html

Venäläinen poliittinen aktivisti Aleksei Navalnyi on taistellut hengestään siitä lähtien, kun hän sairastui lentokoneessa torstaina. Sairastumisen syyksi epäillään myrkkyä, jonka Navalnyi olisi saanut lentokentällä juodusta teestä.

Myrkytetyiksi epäiltyjen Venäjän vallan arvostelijoiden epätäydellinenkin lista on pitkä: journalisti Anna Politkovskaja, Ukrainan presidenttiehdokas Viktor Juštšenko, entinen vakooja Aleksandr Litvinenko, elokuvantekijä Vladimir Kara-Murza, aktivisti Pjotr Verzilov, entinen vakooja Sergei Skripal ja tämän tytär Julija Skripal.

Neuvostoliiton perustaja Vladimir Lenin perusti vuonna 1921 Moskovan ulkopuolelle laboratorion, joka sai tehtäväkseen myrkkyjen kehittelyn. Myöhemmin tietotaito siirtyi Venäjälle. Maan myrkkyarsenaalissa on hyvinkin eksoottisia aineita, kuten polonium-210, kasvista uutettava gelsemium sekä kosketuksen kautta vaikuttava hermomyrkky novitšok.

Neuvostoliiton perustaja Vladimir Lenin perusti vuonna 1921 Moskovan ulkopuolelle laboratorion, joka sai tehtäväkseen myrkkyjen kehittelyn. Myöhemmin tietotaito siirtyi Venäjälle. Maan myrkkyarsenaalissa on hyvinkin eksoottisia aineita, kuten polonium-210, kasvista uutettava gelsemium sekä kosketuksen kautta vaikuttava hermomyrkky novitšok.



MARIA ZAKHAROVA

MARIA_SPOKESWOMAN.jpg



https://tass.com/politics/1192653



Alexei Navalny myrkytetty?



https://tass.com/society/1193455



"If the substance is established and if it is established that this is poisoning, then, of course, this will be a cause for investigation," he said.

When asked whether Russian President Vladimir Putin had discussed Navalny’s condition and his transportation to Germany with his Finnish counterpart, Sauli Niinisto, the Kremlin spokesman noted that this topic had been "raised but not discussed." "This is not a subject for talks, this is not a topic for discussion. But, indeed, it was raised," he said, adding that Russian medics who had been fighting for Navalny’s life for three days needed no special instructions from Putin. "Medics had been sparing no effort to save the patient’s life for three days, and probably this life was saved thanks to them. Later on, our various agencies swiftly settled all formalities, as an exception, taking into account the difficult situation, reckoning with his wife’s request to take him to Germany," he said and stressed that the existing system had worked smoothly.



CORONAVIRUS PANDEMIC

26 Aug, 10:42



https://brainberries.co/travel/8-drunkest-countries-in-the-world/?utm_medium=cpc&utm_source=brainberries.co_desk_europe&utm_campaign=brainberries.co_desk_europe&utm_term=57074456&utm_content=3839376





12.7.2020

SISÄMINISTERI MARIA OHISALO UHKAILEE

OHISALO_KOMMUNISTI.PNG

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/maria-ohisalo-jatkaa-tiukalla-linjalla-ilmastonmuutoksen-torjunnasta-aanta-pitaminen-ei-ole-uhkailua/36c29d40-6747-4ece-a115-19d981ed978a

Maria Ohisalo jatkaa tiukalla linjalla: ”Ilmastonmuutoksen torjunnasta ääntä pitäminen ei ole uhkailua!”

KOMMENTTINI

Ohisalon ”kunnianhimoiset ilmastotoimet” johtaisivat suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tuhoon:

Ihmisten liikkumisen (esim. työpaikoilleen) vaikeuttaminen yksityisautoilua kurittamalla (verotus), ihmisten elinkeinojen lopettaminen turpeen käytön kieltämisellä, lihantuottajien elinkeinon vaikeuttaminen (lihan syönnin rajoittaminen) jne,

Edellä esitetty johtaisi työttömyyden ja köyhyyden lisääntymiseen. Luulisi köyhyystutkija Ohisalon ymmärtävän, että kansalaisten kurittaminen ei sovi oman kunnianhimoisen ilmastotavoitteen edistämiseen. Kun Suomen ilmastopäästöt ovat promillen eli 0.1 prosentin suuruutta (anteeksi pienuutta!), saatu globaali hyöty on olematon. Ei kannata omaa kansaansa kurittaa sillä varjolla, että näytämme ”hyvää esimerkkiä” muille. On naiivia uskoa, että muut seuraisivat Ohisalon kunnianhimoista esimerkkiä.

LUE LINKISTÄ (yllä) MITÄ MIELTÄ KANSALAISET OVAT!

6.7.2020

SISÄMINISTERI MARIA OHISALO UHKAILEE HALLITUSKUMPPANEITAAN

Vanhasen viesti hallituksesta lähdöllä uhkailleille vihreille on, ettei kannata hötkyillä.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006562273.html

Matti Vanhanen ei kokenut uhkailuna sitä, että vihreiden Maria Ohisalo on uhkaillut vihreiden jopa lähtevän hallituksesta, jos ilmastonmuutoksen estämistä koskevat tavoitteet eivät etene.

Matti Vanhanen:

Uusiutuvan energian määrää ja energiankäytön tehokkuutta pitää lisätä. Pitää olla keinot, ei vain verot ja maksut, joilla estetään jonkin homman tekeminen, vaan jolla energiaa pystytään tuottamaan päästöttömällä tavalla. Tähän näkökulmaan pitää keskittyä.

KORONA JA D-VITAMIINI

Kaksi tutkimusta löysi yhteyden d-vitamiinin puutteen ja koronakuolleisuuden välillä – D-vitamiini voi hillitä vaarallisia sytokiinimyrskyjä

https://tekniikanmaailma.fi/kaksi-tutkimusta-loysi-yhteyden-d-vitamiinin-puutteen-ja-koronakuolleisuuden-valilla-d-vitamiini-voi-hillita-vaarallisia-sytokiinimyrskyja/

Alhaiset d-vitamiinitasot näyttävät olevan yhteydessä korkeampaan kuolleisuuteen uuden koronaviruksen aiheuttamassa COVID-19-taudissa. Kaksi torstaina ilmestynyttä erillistä tutkimusta on löytänyt yhteyden alhaisen d-vitamiinitason ja korkeamman kuolleisuuden

Yhdysvaltalaisen Northwestern Universityn johtama tutkijaryhmä puolestaan analysoi tutkimustietoa kymmenestä maasta Euroopassa, Aasiassa sekä Pohjois-Amerikassa. Medrxiv-ennakkojulkaisupalvelussa ilmestyneessä tutkimuksessa kerrotaan, että Italian, Espanjan ja Britannian kaltaisissa maissa, joissa koronakuolleisuus on ollut suurempaa, potilaiden d-vitamiinitaso on ollut alhaisempi kuin niissä maissa, joissa vaikutukset ovat olleet lievempiä.

D-vitamiinin puutostila näytti analyysin mukaan olevan yhteydessä korkeampaan kuolleisuuteen koronaviruksesta. Analyysi viittaa myös siihen, että d-vitamiinin puutoksen ja niin sanotun sytokiinimyrskyn syntymisen välillä on yhteys.

Tutkijat sanovat, että d-vitamiini ei sinänsä estä ihmistä saamasta virusta, mutta se voi vähentää taudin vaikeutumista ja kuolemaa.

D-VITAMIININ ANNOSTUS (EUROOPAN UNIONIN SUOSITUS)

Tällä hetkellä D-vitamiinin suurin turvallinen annos vuorokaudessa EU:ssa on 100 µg (mikrogrammaa).

http://www.tritolonen.fi/uutiset/3006-paljonko-tarvitsemme-d-vitamiinia

Amerikkalainen lääketieteen laitos Institute of Medicine (IOM) suosittelee D-vitamiinia 10 µg päivässä ja pitää 100 µg:n päiväannosta suurimpana siedettävänä aikuisten saantina. EU:n mukaan yli 7-vuotiaat voivat ottaa huoletta 100 µg päivässä.

https://www.sciencedaily.com/news/health_medicine/vitamin_d/

KESKUSTELUA

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhonieminen1/d-vitamiini-koronakriisin-sitkein-ja-vaarallisin-vaarinkasitys/

25.6.2020

KORONAKESÄN AURINKOA JA KAAOSTA

AURINKO JA KORONA

KORONA_JA_AURINKO.PNG

Uusi tutkimus: voimakas kesäaurinko tappaa koronaviruksen 34 minuutissa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/72da6958-7dbc-4aed-adb4-5bac57b94e85

Kun koronavirusta yskitään tai muuten levitetään niin, että se laskeutuu erilaisille pinnoille, kesäaurinko tekee siitä nopeasti selvää. Tämä selviää tutkimuksesta, joka on julkaistu Photochemistry and Photobiology -tiedelehdessä.

KORONAKAAOS RUOTSISSA

Koronakartassa Ruotsi hehkuu punaisena – EU:n kiivaimmassa pesäkkeessä tauti leviää uusille alueille

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006552116.html

Jällivaaran koronakaaos ei ehkä levinnytkään kaivoksesta – kaupungilla menty ”ranttantanttan”, sanoo lääkäri

Näin laajalle alueelle yskäistyt pisarat voivat levitä ympäristöön. Katso videolta mallinnus. CNN

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/15424255-1edb-4acd-8d7d-d844ea37804e

KORONAKAAOS_SWE.PNG

Ruotsin pohjoisosassa Norrbottenin alueella oli todettu sunnuntaihin mennessä 952 koronatartuntaa. Koronatartunnat jatkavat alueella nopeaa kasvua.



Venäjän ulkoministeriön tiedotusjohtaja Maria Zakharova näyttää esimerkkiä käyttämällä kasvomaskia.

KORONAMARIA.PNG

HELLEAALTO

Helleaalto enteilee huonoja päätöksiä, rikoksia ja aggressiivisuutta

https://www.youtube.com/watch?v=0FNSPKxTMpo

SITRA JA TURVETUOTTAJAT: ELINKEINO VAARASSA

Kansanedustaja tyrmäsi jo ennen julkaisua – Turvetuottajatkin äänessä Sitran raportissa: ”Pistää välillä oikein vihaksi”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/kansanedustaja-tyrmasi-jo-ennen-julkaisua-turvetuottajatkin-aanessa-sitran-raportissa-pistaa-valilla-oikein-vihaksi/b40b455e-f1ec-4f8e-8276-6436436fabe1

Turvetuottajia tulevaisuus huolettaa, ja Sitran työpaperin mukaan reilua siirtymää auttaisi selvä linjaus turpeen tulevaisuudesta. Kansanedustaja ehti suomia tiistaina julkaistun raportin motiiveja jo etukäteen.

VERIRYHMÄ JA KORONAVIRUS

Tutkimus: Veriryhmä voi lisätä riskiä sairastua koronaan – 44 prosenttia suomalaisista kuuluu joukkoon

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tutkimus-veriryhma-voi-lisata-riskia-sairastua-koronaan-44-prosenttia-suomalaisista-kuuluu-joukkoon/743678b5-471d-4a29-a5de-b30b3dfa5b61

Tyypin A veriryhmä saattaa lisätä koronainfektion riskiä. Viime viikolla New England Journal of Medicine -lehdessä julkaistussa eurooppalaistutkimuksessa selvisi, että A-veriryhmäläisillä oli jopa 45 prosenttia suurempi riski sairastua vakavasti covid-19-infektioon. Pienin riski näyttäisi olevan O-veriryhmällä. Tutkimuksesta uutisoi Market Watch -sivusto.

Vastaavasta kiinalaistutkimuksesta uutisoi huhtikuussa muun muassa Yle.

Eurooppalaisessa tutkimuksessa verrattiin 1900 vakavasti sairastuneen geenejä 2000 terveen ihmisen geeneihin. Tutkijat löysivät yhteneväisyyksiä DNA:ssa, joka määrittelee muun muassa ihmisen veriryhmän. Lisätutkimuksia tarvitaan kuitenkin edelleen siitä, onko juuri veriryhmä merkittävä riskitekijä koronainfektiossa.

Tutkijat huomauttavat, että tutkimuksen tuloksista ei voi vetää johtopäätöksiä siitä, pitäisikö esimerkiksi A-veriryhmään kuuluvien ihmisten olla tavallista enemmän varuillaan koronatartunnan suhteen tai siitä, että O-veriryhmäläisten rajoituksia voitaisiin lieventää.

Veripalvelun tietojen mukaan A-veriryhmään (A+ tai A- kuuluu noin 44 prosenttia suomalaisista.

17.6.2020

TYTTI TUPPURAINEN ANTAISI KAIKEN

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2020/06/kasittamatonta-kieroilua-mutta-miksi.html

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) on todennut, että "me emme kuulu sellaisiin maihin, jotka asettavat tiukkoja kynnyskysymyksiä ratkaisun saavuttamiselle. Näin ollen me olemme valmiita tarkastelemaan myös kompromissia."

Muut meidän kaltaisemme maat ovat ottaneet pragmaattisen ja siten aivan erilaisen linjan: Ruotsi, Hollanti, Itävalta ja Tanska eivät hyväksy komission ajamaa lahjarahaa vaan edellyttävät, että rahasto jakaa tuen sijasta pelkästään takaisin maksettavaa lainaa.

Kantelu ministeri Tuppuraisen toiminnasta oikeuskanslerille?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paavovayrynen/kantelu-ministeri-tuppuraisen-toiminnasta-oikeuskanslerille/

Katri Kulmunin (kesk) eron myötä kuva pitää jälleen uusia. Iltalehti testasi, miten 197-senttinen Vanhanen asettuisi kuvassa Kulmunin paikalle.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0e7f9ff8-5f7f-45bb-93a6-943f4ec24289

Protokollan mukaan pääministeri (Marin) on kuvassa keskellä, pääministerin sijainen (Vanhanen) pääministerin oikealla puolella ja virkaiältään vanhin ministeri (Henriksson) pääministerin vasemmalla puolella.

MILLOIN PÄÄSEMME EUROOPAN LIITTOVALTIOON?

EU:ssa ja eurossa sama vika kuin kommunismissa – teoriassa toimii vaan ei käytännössä eikä sitä voida tunnustaa

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila1-2/eussa-ja-eurossa-sama-vika-kuin-kommunismissa-teoriassa-toimii-vaan-ei-kaytannossa-eika-sita-voida-tunnustaa/

Perusongelma Neuvostoliitossa oli, että siellä ei voitu virallisesti edes ottaa puheeksi saatikka tunnistaa ja tunnustaa, mistä järjestelmän ongelmat loppujen lopuksi johtuivat. Kommunismi oli tieteellisesti oikeaksi todettu poliittinen järjestelmä ja sitä ei voitu mitenkään kyseenalaistaa. Ongelma oli aina tilapäinen tai sitten joskus tunnustettiin, että ongelma johtui ihmisistä, joista ei ollut vielä saatu kasvatettua oikein käyttäytyvää neuvostoihmistä – latinaksi ”Homo Sovjeticus”. Yli 70 vuotta sitä yritettiin, eikä onnistuttu.

Sama juttu EU:ssa. Ne henkilöt tai joskus jopa valtiot, jotka uskaltavat kyseenalaistaa EU:n tai euron poliittisluontoisia perusasioita leimataan populisteiksi ja taantumuksellisiksi, jotka eivät ymmärrä EU:n valtavaa voimaa edistää Euroopan kansojen hyvinvointia.

Kysymys: Milloin pääsemme todelliseen Euroopan kansojen yhteisöön eli Euroopan liittovaltioon, jossa on kaikki yhteistä?
Vastaus: Näemme todellisen EU:n siintävän jo horisontissa.
Kysymys: Mikä on horisontti?
Vastaus: Horisontti on kuviteltu rajaviiva maan ja taivaan välissä, joka pakenee eteenpäin samalla nopeudella kuin katsoja lähestyy sitä.

4.6.2020

KASVOMASKIT

Kasvomaskit ja hengityssuojaimet ( myös KUVAT)

https://www.e-ville.com/fi/3045858-hengityssuojain-hengityssuojaimet-ja-kasvomaskit

PUOLUEIDEN KANNATUSMITTAUS

Yle-gallup: Keskustalla heilahdus – Sdp:n temppu ”alkaa olla ennennäkemätön”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/yle-gallup-keskustalla-heilahdus-sdpn-temppu-alkaa-olla-ennennakematon/e229305d-9293-4bd2-9e70-40969a7f73b8

Pääministeri Sanna Marin (sd) kerää pisteet kansalta koronatoimista.

Sen sijaan hallituksen kakkospuolueen keskustan kannatus heilahtaa reilummin alaspäin, 1,5 prosenttiyksikköä 10,7 prosenttiin.

HALLITUS EI SUOSITELLUT KASVOMASKIEN KÄYTTÖÄ

Hallitus ei anna yleistä suositusta kasvomaskien käytöstä – suosittelee silti tilanteisiin, joissa lähikontaktia vaikea välttää

ASIANTUNTIJAT ERI MIELTÄ

Hallituksen asettama tiedepaneeli oli eri mieltä

https://vnk.fi/documents/10616/21411573/VNK_Tiedepaneelin_raportti_200601.pdf/b3c837ba-02a1-693b-ccf5-fbdada481c01

Tiedepaneeli suositteli kasvomaskien käyttämistä julkisilla paikoilla ja julkisessa liikenteessä.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a1f2a2c8-a743-4bea-adad-b39b4485055a

STM:n kanta kansanmaskeihin ihmetyttää

ISIS-VAIMOT

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ac875eec-01d5-4801-9dea-4d34ef37481f

En halua Suomeeni terroristien vaimoja – pysykää kalifaatissa