Share |

ILMASTO 2020

24.10.2020

SUOMEN EI OLE SYYTÄ JULISTAA ILMASTOHÄTÄTILAA

Kokoomus poistaisi auton hankintaan liittyvän veron – puolue epäilee tutkijoiden arviota, ettei toimella olisi kovin suurta vaikutusta liikenteen päästöihin

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006697478.html

Mykkäsen mukaan kokoomus haluaa saada liikenteen päästöt kuriin uhraamatta suomalaisten liikkumisen vapautta. Hänen mukaansa on vanhentunut ajatus, että autoilua pitäisi vähentää – sen sijaan tavoitteena pitäisi olla, että siirryttäisiin puhtaampaan autoiluun.

”Me tarvitsemme Suomessa autoja kymmenen vuodenkin päästä. Jokaiselle suomalaiselle pitää saada mahdollisuus uudempaan, turvallisempaan, puhtaampaan autoon”, Mykkänen sanoo. Mykkäsen mukaan kyseessä ei ole vain ”rikkaiden juttu”, koska autoveron alennus heijastuisi myös käytettyjen autojen hintaan.

Mykkäsen mukaan Suomella on mahdollisuus siirtyä polttoaineen tuojasta puhtaan bensiinin ja dieselin tuottajaksi, kun synteettisten, hiilidioksidista ja vedystä tehtyjen polttoaineiden kehitys etenee. Kokoomus haluaisi, että synteettiset polttoaineet otettaisiin nopeasti mukaan uusiutuvan polttoaineen jakeluvelvoitteeseen, jotta nämä hankkeet saisivat lisävauhtia.

YLE AREENA 22.10.2020 Pitääkö Suomen julistaailmastohätätilaVIDEO

https://areena.yle.fi/1-50330946

SUOMEN EI OLE SYYTÄ JULISTAA ILMASTOHÄTÄTILAA

LULU_RANNE_2.PNG

Perussuomalaisten kansanedustaja Lulu Ranne totesi Ylen A-Talkissa eilen, että vaikka ilmastonmuutos on tosiasia, hätätilan julistaminen on turhaa kiireen alleviivaamista. -Kiireessä yleensä tehdään harkitsemattomia päätöksiä, ja sellaistahan me emme halua.

Pitäisikö Suomeen julistaa ilmastohätätila? Jos vihreiltä kansanedustajilta kysytään, niin totta kai. Vihreät ovatkin äsken vaatineet pääministeri Sanna Marinia julistamaan ilmastohätätilan omalla ilmoituksellaan. Ilmastohätäily kuitenkin iskee kiilaa hallituspuolueiden välille, sillä keskusta ei tue ilmastohätäilyä.

https://www.suomenuutiset.fi/vihreat-visioivat-ilmastosiirtymasta-jossa-reaalitalous-infra-ja-energiapohja-muuttuvat-ranne-peraankuuluttaa-jarkevyytta-ilmastotoimet-eivat-saa-koyhdyttaa-kansaa/

Perussuomalaisten kansanedustaja Lulu Ranne totesi, että vaikka ilmastonmuutos on tosiasia, hätätilan julistaminen on turhaa kiireen alleviivaamista.

Vastaavasti kiireessä yleensä tehdään harkitsemattomia päätöksiä, ja sellaistahan me emme halua. Kiireessä ei mietitä asioita loppuun asti, kuten Suomessa vaikka sähköistämisen osalta. Jos rahat pannaan kiinni sähköautoihin ja niiden latauspisteisiin, niin se on välivaiheen teknologiaa. Mihin Suomi joutuu, jos me nyt miljarditolkulla investoimme, niin yksilötasolla kuin julkisellakin sektorilla ratkaisuun, joka voi olla jo huomenna vanhentunutta?

Ranne sanoi, että ilmastopäätökset kyllä tulevat – kun niiden oikea aika on koittanut. Pakottaminen ja verotukselliset keinot ovat silti väärä ratkaisu.

Erinomainen vieras ohjelmassa olisi ollut esimerkiksi entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola, jonka väitöskirjassa on etsitty syitä sille, miksi ilmastopolitiikan saavutukset ovat jääneet vaisuiksi mittavista satsauksista huolimatta.

Korhola olisi arvatenkin esittänyt loogisia ja päteviä, mutta ilmastohätäilyn kannalta epämiellyttäviä argumentteja ja tämä kyllä tiedetään Ylessä hyvin. Tästä syystä Korholaa ei kutsuta Ylen ohjelmiin puhumaan ilmastopolitiikasta.

Ranne huomautti Haanperälle, että Kiina ei ole julistanut minkäänlaisia ilmastohätätiloja, vaikka Kiina on maailman johtava ilmastopahis ja saastuttaa ylivoimaisesti eniten kaikista maista.

Kiina on julistanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuonna 2060. Silti Kiinassa korvataan vanhaa teknologiaa uudella vähitellen, ajan kanssa. Toisin kuin meillä, eli nyt Suomessa halutaan toimia kiireellä ja tehdä samalla arki mahdottomaksi, Ranne sanoi.

13.10.2020

Koko maailman, Kiinan ja Suomen hiilidioksidipäästöt. Kiinan päästöt ovat noin 30 prosenttia koko maailman päästöistä, Suomen päästöt ovat vain promillen luokkaa eli noin 0.1 prosenttia.

KIINAN_JA_SUOMEN_PAASTOT.PNG

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/vilhomakela/269375-suomi-ei-voi-pelastaa-maapalloa-ilmaston-lampenemiselta/

KIINAN_JA_SUOMEN_HIILIDIOKSIDIPAASTOT.jpg

Kiina ilmoitti juuri maailman ilmastotalkoot mullistavan tavoitteen, ja asiantuntijan mukaan se saattaa olla tosissaan


Kiina pystyy kyllä investoimaan valtavasti uusiutuvaan energiaan, mutta sen on vaikea löytää korvaavaa työtä ja toimeentuloa savupiipputeollisuuden maakuntiin.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006666744.html

”Edes Kiinan kolmenkymmenen prosentin osuuden poistuminen maailman päästöistä ei ratkaisisi koko ongelmaa. Mutta jos Kiinan päästöt eivät käänny pian laskuun, ilmastonmuutoksen ongelmia ei voi ratkaista mitenkään.



JOHTOPÄÄTÖS KIINAN ONNISTUMISESTA/EPÄONNISTUMISESTA

Suomen päästövähennyksillä ei ole siis väliä Kiinan päästöjen rinnalla. Suomi kuitenkin tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruotsin tavoite on 2045 ja muun muassa Saksan ja Ranskan 2050.

Suomen uuskommunistinen hallitus aikoo kuitenkin kunnianhimossaan ja typeryydessään kurittaa meitä elinkeinojen tuhoamisella (turpeen tuottajat, lihakarja), likkumisen vaikeuttamisella (bensa-autojen polttoaineen veronkorotuksella) jne.

SUOMI

Hurskastelu ei auta leikkaamaan Suomen liikenteen päästöjä

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006663212.html

Bensiini- ja dieselvetoisen autokannan keski-ikä on edelleen korkea, eikä pitkien etäisyyksien maassa voi ainakaan suoraan kieltää kansaa ajamasta autoillaan elintärkeitä ajojaan.”

”Onkin jo erittäin korkea aika hallitustasolla havahtua yleisessä keskustelussa jo iät ja ajat esillä olleeseen kylmään tosiasiaan. Suomalaisilla on kovin erilaiset mahdollisuudet olla ympäristötietoisia ja osallistua ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun.”

On suurta hurskastelua odottaa kansalaisten vaihtavan innolla uusiin ja vähäpäästöisiin sähkö- tai hybridiautoihin, jos ja kun niihin ei ole varaa. Ei siinä auta, vaikka latauspisteitä ja kaasuasemia olisi miten paljon.”

”Asiantuntijoiden mukaan päästöjen puolittaminen ei onnistu ilman bensiinin ja dieselin hinnan korottamista. Ajatuskin reippaasta tai vuosittain toistuvista korotuksista nostaa autoilijoilta karvat pystyyn.”

”Bensan hinnan korotus ja polttoaineverotuksen uudistus ovat myös poliittisesti hankalia ja vaikeita kysymyksiä. Verotuksen uudistuksen vaikutusten kompensointi vähätuloisille on kaunis ajatus, mutta todennäköisesti se lisäisi enemmän vain byrokratiaa.”

Kauniit puheet joukkoliikenteen käytön lisäämisestä uhkaavat jäädä harvan asutuksen ja pitkien välimatkojen Pohjois-Suomessa sanahelinäksi.”

”Kun henkilöauto on useimmiten ainoa vaihtoehto, polttoaineveron nosto on keppi, jonka käytöllä kevennetään kyllä pohjoissuomalaisten lompakkoa muttei paljoakaan päästöjä. Sen sijaan esimerkiksi pääkaupunkiseudulla tällainen keppi varmasti ohjaa henkilöautoilijoita joukkoliikenteen käyttäjiksi.”

ILMASTOPSYKOOSI

https://maanpuolustus.net/threads/ilmastopsykoosi-ketju.5055/page-168#post-736626

HESARIN ILMASTOPSYKOOSI JA VALEHTELU (ilmastonmuutoksesta)

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006663266.html

ILMASTONMUUTOS EI SYTYTÄ MAASTOPALOJA

Kaliforniassa on maasto palanut aina, ennen vain huomattavasti useammin, mikä on poistanut maastosta syttyvää materiaalia. Nykyään maastopalot sammutetaan nopeasti koska joka puolelle levinnyttä asutusta halutaan suojella, ja maastoon kertyy vuosikymmenten aikana syttyvää materiaalia. Tämä syttyvä materiaali odottaa salamaniskua, sähkölinjan päälle kaatuvaa puuta, tupakoitsijaa, retkeilijää tai tuhopolttajaa. Kalifornian maastopaloja ei voi laittaa pelkästään ilmastonmuutoksen syyksi.”

HESARIN ILMASTOUSKOVAISET: ILMASTONMUUTOS SYTYTTÄÄ MAASTOPALOJA

Suomalaisille lämmin syksy on ollut miellyttävä, mutta maailmalle se on huono uutinen. Esimerkiksi Kalifornian maastopalot muistuttavat ilmastonmuutoksen vaaroista.

KALIFORNIAN METSÄPALOT

https://www.google.com/search?q=kalifornian+mets%C3%A4palot+helsingin+sanomat&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjVwOnX3qnsAhVolYsKHd_cCQo4ChD8BSgBegQIDBAD&biw=1920&bih=938

AUSTRALIAN METSÄPALOT

https://www.google.com/search?q=australian%20maastopalot%202020&tbm=isch&client=firefox-b-d&hl=fi&sa=X&ved=0CMUBEKzcAigBahcKEwi45rXk0qnsAhUAAAAAHQAAAAAQEg&biw=1903&bih=938

PUNAVIHREÄ VALTAMEDIA PEITTELEE MAASTOPALOJEN SYITÄ

Meillä väitetään, että Australian maastopalot ovat "ilmastonmuutoksen" aiheuttamia, vaikka suomalaisten, jos joidenkin, tulisi tietää, ettei kuivakaan puu syty sytyttämättä. 

Lue lisää:
https://www.taikaluukku.com/products/punavihrea-valtamedia-peittelee-australian-palojen-syita/


Lue lisää:
https://www.taikaluukku.com/products/punavihrea-valtamedia-peittelee-australian-palojen-syita/

ILMASTOHYSTERIA SUOMESSA

https://www.tapionajatukset.com/35731


HADCRUT

HadCRUT4 MAAPALLON PINTALÄMPÖTILOJEN ANOMALIAT (POIKKEAMAT)

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=hadcrut4

https://www.google.com/search?q=hadcrut4&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjji_y1mt7rAhUOmYsKHb0uCzAQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1920&bih=938

MAAPALLON_PINTALAMPOTILAN_POIKKEAMAT_40_VUOTTA.gif

Latest update September 9, 2020

Global monthly average surface air temperature since 1979 according to Hadley CRUT, a cooperative effort between the Hadley Centre for Climate Prediction and Research and the University of East Anglia's Climatic Research Unit (CRU), UK. The thin line represents the monthly values, while the thick line is the simple running 37 month average, nearly corresponding to a running 3 yr average. An introduction to the dataset has been published by Brohan et al. (2005). Lower down the present page you will find a graph showing the entire series since 1850. Base period: 1961-1990. Last month shown: July 2020. Last diagram update: 2 September 2020.

HadCRUT_4_ANOMALIAT_vs._CO22.gif



HADCRUT4 ANOMALIAT vs. CO2 (POIKKEAMAT vs. HIILIDIOKSIDI-PITOISUUS)

Diagram showing the HadCRUT4 monthly global surface air temperature estimate (blue) and the monthly atmospheric CO2 content (red) according to the Mauna Loa Observatory, Hawaii. The Mauna Loa data series begins in March 1958, and 1958 has therefore been chosen as starting year for the diagram. Reconstructions of past atmospheric CO2 concentrations (before 1958) are not incorporated in this diagram, as such past CO2 values are derived by other means (ice cores, stomata, or older measurements using different methodology), and therefore are not directly comparable with modern atmospheric measurements. The dotted grey line indicates the approximate, overall linear temperature development, and the boxes in the lower part of the diagram indicate the relation between atmospheric CO2 and global surface air temperature, negative or positive. Last month shown: July 2020. Last diagram update: 2 September 2020.



UAH ALAILMAKEHÄN ANOMALIAT

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=uah+temperature

https://www.google.com/search?q=uah+temperature&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjHrsfgm97rAhWyAxAIHWvVBlYQ_AUoAXoECA0QAw&biw=1920&bih=938

ALAILMAKEHA_UAH.gif

Global monthly average lower troposphere temperature since 1979 according to University of Alabama at Huntsville (UAH), USA. This graph uses data obtained by the National Oceanographic and Atmospheric Administration (NOAA) TIROS-N satellite, interpreted by Dr. Roy Spencer and Dr. John Christy, both at Global Hydrology and Climate Center, University of Alabama at Huntsville, USA. The thick line is the simple running 37 month average, nearly corresponding to a running 3 yr average. The cooling and warming periods directly influenced by the 1991 Mt. Pinatubo volcanic eruption and the 1998 El Niño, respectively, are clearly visible. Reference period 1981-2010. Last month shown: August 2020. Last diagram update: 9 September 2020.

GISS/NASA GLOBAL TEMPERATURES

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=giss+nasa+global+temperature

https://www.google.com/search?q=giss+nasa+global+temperature&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjAkZuQnN7rAhXP-ioKHTIpBGwQ_AUoAXoECBIQAw&biw=1920&bih=938

GISS_NASA.gif

Global monthly average surface air temperature since 1979 according to the Goddard Institute for Space Studies (GISS), at Columbia University, New York City, USA. GISS is a laboratory of the Earth-Sun Exploration Division of NASA's Goddard Space Flight Center and a unit of the Columbia University Earth Institute. The thick line is the simple running 37 month average, nearly corresponding to a running 3 yr average. Discussions of reasons why the GISS temperature estimate differs from other estimates can be read by clicking here, here and here. Base period: 1951-1980. Last month shown: July 2020. Last diagram update: 17 August 2020.

ALL_in_ONE.gif

ALL IN ONE HadCRUT 4 UAH GISS RSS NCDC

Superimposed plot of Quality Class 1 and Quality Class 2 and Quality Class 3 global monthly temperature estimates. As the base period differs for the different temperature estimates, they have all been normalised by comparing to the average value of 30 years from January 1979 to December 2008. The heavy black line represents the simple running 37 month (c. 3 year) mean of the average of all five temperature records. The numbers shown in the lower right corner represent the temperature anomaly relative to the above average. Values are rounded off to the nearest two decimals, even though some of the original data series come with more than two decimals. Last month shown: July 2020. Last diagram update: 2 September 2020.

http://www.climate4you.com/



ALKUVUONNA 2020

ILMASTONMUUTOS 2020

__________________________

ILMASTO 2020: GLOBAALIEN LÄMPÖTILOJEN MITTAUKSET

GLOBAL_SATELLIITTI_JANUARY_2020.gif

KUVA 1. ALAILMAKEHÄN SATELLIITTIMITTAUS

Globaalit lämpötilapoikkeamat, alailmakehän satelliittimittaukset (UAH). Kuvassa El Nino ilmiön aiheuttamat lämpöpiikit (1998 ja 2016). Troposfäärin (alailmakehän) globaalit lämpötilat nousivat selvästi vuosina 1985-2000. Lämpönousupaussi (hidastuminen tai pysähtyminen) havaittiin selkeästi vuosina 2003-2013, jonka jälkeen El Nino ilmiön aiheuttama selkeä nousu.

GLOBAL_SATELLITE_TEMP_CO2_JANUARY_2020.gif

KUVA 2. MITTAUKSET JA HIILIDIOKSIDIN PITOISUUS ILMAKEHÄSSÄ

Globaalit lämpötilapoikkeamat ja hiilidioksidin (CO2) pitoisuudet ilmakehässä (punainen). Vuosina 1980-2002 positiivinen korrelaatio lämpötilapoikkeamien ja CO2-pitoisuuden välillä. Vuodesta 2002 lähtien CO2-pitoisuuden jatkuva nousu ei kuitenkaan korreloinut lämpötilojen kanssa. Kyseessä on ns. lämpönousupaussi tai keskeytyminen (pause tai hiatus englanniksi).

UAH_SAT_JAN_2020_2.jpg

KUVA 3. SATELLIITTIMITTAUKSET 2000-2020

Globaalien lämpötilapoikkeamien satelliittimittaukset alailmakehässä (UAH) 2000-luvulla. Vuosina 2003-2013 ei havaittu merkittävää lämpönousua eli vallitsi ns. lämpönousupaussi (pause tai hiatus).

Vuosina 2013-2020 lämpönousu, jossa aiheuttajana myös El Nino ilmiö.

UAH_TEMP_CO2_JAN_2020_2.jpg

KUVA 4. LÄMPÖJEN JA CO2-PITOISUUDEN KORRELAATIO VUOSINA 1980-2020

Globaalien lämpötilapoikkeamien (UAH, satelliitti, alailmakehä) ja CO2-pitoisuuksien korrelaatio vuosina 1980-2020. Positiivinen korrelaatio 1980-2002. Vuodesta 2002 lähtien vuoteen 2020 mennessä ei havaita positiivista korrelaatiota (siis että hiilidioksidi lämmittäisi ilmastoa). Vallitsee ns. lämpönousupaussi eli ilmaston lämpenemisen keskeytyminen tai tauko (pause tai hiatus), siitä huolimatta, että CO2-pitoisuudet ilmakehässä ovat tuonakin aikana jatkuvasti ja tasaisesti nousseet.

HADCRUT_PINTA_DEC_2019.gif

KUVA 5. MAAPALLON PINTALÄMPÖTILOJEN MITTAUKSET

Globaalit lämpötilapoikkeamat maapallon pinta-alueella (HadCRUT4, UK) osoittavat nekin, että lämpönousupaussi vallitsee vuosina 2003-2013. Merkittävä lämpötilojen nousu tapahtui viime vuosisadalla, erityisesti vuosina 1985-2003.

HADCRUT_TEMP_CO2_DEC_2019.gif

KUVA 6. PINTALÄMPÖTILOJEN JA CO2-PITOISUUDEN KORRELAATIO

Maapallon pintalämpötilojen nousulla ja ilmakehän CO2-pitoisuudella vallitsi positiivinen korrelaatio vuosina 1977-2007, jonka jälkeen olemme lämpönousupaussin (hidastumisen) vaiheessa,

KAIKKI ILMASTONMUUTOS-MITTAUSTULOKSET JA NIIDEN ANALYYSIT (professori Ole Humlum): http://www.climate4you.com/

Prof. Humlumin CV: http://www.climate4you.com/Text/BIBLIOGRAPHY%20OLE%20HUMLUM.pdf

KUVAT: Troposfäärin (alailmakehän) globaalit (maailmanlaajuiset) satelliittimittauksilla tehdyt lämpötila-anomaliat (poikkeamat) vertailutasolta. 2. Maapallon pintalämpötilojen lämpötila-anomaliat ja ilmakehän hiilidioksidi (CO2) pitoisuudet (HadCRUT 4, UK).

GLOBAALIT LÄMPÖTILAMITTAUKSET

LÄHDE: http://www.climate4you.com/

http://www.climate4you.com/GlobalTemperatures.htm

http://www.climate4you.com/UrbanHeatIsland.htm

http://www.climate4you.com/Polar%20temperatures.htm

http://www.climate4you.com/ClimateAndClouds.htm

http://www.climate4you.com/ClimateAndVolcanoes.htm

http://www.climate4you.com/GreenhouseGasses.htm

http://www.climate4you.com/ClimateAndHistory.htm

http://www.climate4you.com/Sun.htm

LÄMPÖNOUSUPAUSSI ELI ILMASTON LÄMPÖTILOJEN NOUSUN HIDASTUMINEN

Lämpönousupaussi (pause tai hiatus) havaittiin jo noin vuonna 2015, jolloin globaalien lämpötilojen nousu oli selkeästi hidastunut.

https://judithcurry.com/2015/11/06/hiatus-controversy-show-me-the-data/

https://www.climatedepot.com/2018/07/19/climatologist-dr-judith-curry-global-warming-hiatus-for-2-more-decades/

https://www.thegwpf.org/content/uploads/2017/02/Curry-2017.pdf

https://notrickszone.com/2019/05/24/climatologist-dr-judith-curry-climate-scientists-apocalyptic-predictions-depend-on-unrealistic-climate-model-simulations/

LÄMPÖNOUSUPAUSSI (HIDASTUMINEN TAI KESKEYTYMINEN)

https://www.tapionajatukset.com/36782

TÄMÄN (YLLÄOLEVAN) SIVUN SISÄLLYS

J O H D A N T O

Ilmasto ei lämpene, kuten YK:n ilmastopaneeli IPCC, alarmistit (ilmastopelottelijat) ja media rummuttavat jatkuvasti (eli että ilmastonmuutos ”etenee vauhdilla”).

Kaikkien globaalien lämpötilojen mittauksia tekevien ilmastolaitosten tulokset 2000-luvulla kertovat tämän selkeästi. Se, että maapallon lämpötila nousi 1900-luvulla noin yhden celsiusasteen verran, on tietysti tosiasia.

Elämme siis tällä hetkellä ilmastonlämpönousun paussia eli melko tasaisia globaaleja lämpötiloja on pukannut 2000-luvulla, vaikka hiilidioksidin pitoisuudet ilmakehässä ovat tasaisesti nousseet.

Tätä paussia (pause in english) voi tarkastella (sivulla ylinnä kiinnitetty 2019 tilanne) ja sitä alempana sivullani kommentoivat ilmastotutkijat, professori Judith Curry, professori Valentina Zharkova ja 30 vuotta auringon ja ilmaston välisiä vaikutuksia tutkinut astrofysiikan tohtori Judith Lean. Kuinka aurinko vaikuttaa maapallon ilmastoon, niitä tutkimuksia esitellään (Valentina Zharkova ja Judith Lean).

----------------------------------------------------

SISÄLLYS (KIRJOITUKSET)

KIINNITETTY KIRJOITUS (SIVUN ALUSSA)

MEDIA EI KERRO TOTUUTTA ILMASTON LÄMPÖTILOJEN NOUSUN PYSÄHTYMISESTÄ JA HIDASTUMISESTA, MINKÄ SEKÄ SATELLITTIMITTAUKSET ETTÄ MAAPALLON PINTALÄMPÖJEN MITTAUKSET OSOITTAVAT SELKEÄSTI (Media ja muut ilmastouskovaiset eivät vahingossakaan mainitse sitä, että 2000-luvulla (noin 2002---->2019) globaalien lämpötilojen nousu on hidastunut tai keskeytynyt (pause englanniksi).



12.2.2019

ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUN IHMEELLINEN MAAILMA

PROFESSORI JUDITH CURRY

Professori Judith Curry (maailman siteeratuin ilmastotutkija ja US-hallinnon asiantuntija



13.2.2019

ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUIHIN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT



14.2.2019

PROFESSORI VALENTINA ZHARKOVA

21.2.2019

ASTROFYSIIKAN TOHTORI JUDITH LEAN ON TUTKINUT AURINGON VAIKUTUSTA 30 VUOTTA

JUDITH LEAN ja IPCC.RAPORTTI AR4 (2007)

MITEN RAPORTIT LAADITAAN?

IPCC ja GREENPEACE

AURINKOSYKLIEN HAVAINNOT JA ENNUSTEET

----------------------------------------------------------------------

K I R J O I T U K S E T

KIINNITETTY

ILMASTONMUUTOS 2019 KIINNITETTY UUSIMMAT KIRJOITUKSET  A L E M P A N A  TÄLLÄ SIVULLA

(VANHIMMAT ENSIN)

KIINNITETTY: GLOBAALIEN LÄMPÖTILOJEN MITTAUKSET------> 2019

MEDIA EI KERRO TOTUUTTA

MEDIA EI KERRO TOTUUTTA ILMASTON LÄMPÖTILOJEN NOUSUN PYSÄHTYMISESTÄ JA HIDASTUMISESTA, MINKÄ SEKÄ SATELLITTIMITTAUKSET ETTÄ MAAPALLON PINTALÄMPÖJEN MITTAUKSET OSOITTAVAT SELKEÄSTI

Media ja muut ilmastouskovaiset eivät vahingossakaan mainitse sitä, että 2000-luvulla (noin 2002---->2019) globaalien lämpötilojen nousu on hidastunut tai keskeytynyt (pause englanniksi).

Media noudattaa ”vaikenemisen lakia”: Valtamediasta ei löydä etsimälläkään uutista, jossa kerrottaisiin nykyisestä (vuodet 2002---->2019) ilmaston lämpenemisnousun pysähtymisestä/ hidastumisesta (pause englanniksi). Satelliittimittausten mukaan alailmakehän lämpötilat eivär ole juurikaan kohonneet tuona aikana, maapallon pinnan lämpötilat ovat (mittausasemien mukaan) lievästi nousseet.

Kaikkien tärkeimpien mittausasemien tietoihin pääsee täältä: http://www.climate4you.com/

Linkistä pääsee kyseisten ilmaston mittauslaitosten nettisivuille, joista voi halutessaan tarkistaa yllä olevan linkin ilmoittamien mittausten oikeellisuuden.

EDELLÄ OLEVA LAUSE siksi, että olen usein saanut ilmastouskovaisilta palautetta, että tuo linkki on jokin ”roskasaitti”, jota ”denialistit” aina silloin tällöin pukkaavat häiritäkseen heidän ”ilmastouskoaan”.

Tutkikaa siis mittausasemien alkuperäistä dataa ja miettikää asiaa, ennen kuin jollakin keskustelupalstalla heilutatte ”denialistikorttia”!

ILMASTOTUTKIJA, PROFESSORI JUDITH CURRY:



https://www.google.com/search?q=hiatus+judith+curry&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiR1puzvfvnAhVkwqYKHXwJCxY4MhD8BSgBegQICxAD&biw=1920&bih=916



https://www.google.com/search?q=judith+curry+ilmastonmuutos&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjTytPPvvvnAhXgycQBHYk5BdIQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1920&bih=916

https://judithcurry.com/2019/08/22/climate-change-whats-the-worst-case/

https://judithcurry.com/2019/08/21/re-evaluating-the-manufacture-of-the-climate-consensus/



”Lets stop manufacturing consensus about climate change.  Lets open up the scientific debate on climate change and celebrate disagreement and use it to push the knowledge frontier of climate science.  The whole consensus thing has done little to reduce global CO2 emissions, which was the point of the whole exercise.  It’s time for new approaches to both science and policy.” Siitä kännökseni:

 Lopettakaamme ilmastonmuutosta koskeva konsensustehtailu. Avatkaamme tieteellinen keskustelu ilmastonmuutoksesta ja kiittäkäämme epäsopua ja käyttäkäämme sitä ajamaan tarmokkaasti ilmastotieteen vielä tuntemattoman tutkimusalueen asiaa. Koko konsensusasia on saanut aikaan tuskin mitään globaalien CO2-päästöjen vähentämiseksi, mikä oli koko asian tarkoitus. On aika uusille lähestymistavoille koskien sekä tiedettä että politiikkaa.

http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/279892-konsensuksen-ja-tieteen-sekoilusta-eroon

”Yhteenvetona voin todeta, että jo nämä pystyvät osoittamaan IPCC:n omaksuman, uhkaavaksi uskotun ilmastoherkkyyden perusteettomaksi”.

Lämpenemisen pysähtyminen tai hidastuminen on aito tieteellinen ongelma

Atte Korhola:

Uutisen mukaan "jotkut skeptikot ovat väittäneet ilmaston lämpenemisen pysähtyneen..."

Haluaisin korostaa että kyllä kysymyksessä on ihan aito tieteellinen ongelma, jolle parhaillaan monet ilmastotutkijat etsivät selitystä. CO2-pakkotteen ja arvioidun ilmastoherkkyyden perusteella globaalin pintalämpötilan olisi pitänyt nousta 2000-luvulla vähintään 0,2 astetta lisää, mutta näin ei ole tapahtunut.

Ongelmaan ovat paneutuneet muiden muassa IPCC:n 2007 raportin WG1:n johtokirjoittaja Susan Solomon et al. Science-lehden tänä vuonna ilmestyneessä artikkelissaan (Science 327, 1219, 2010), jossa he kirjoittavat:

"However, the trend in global surface temperatures has been nearly flat since the late 1990s despite continuing increases in the forcing due to the sum of the well-mixed greenhouse gases (CO2, CH4, halocarbons, and N2O), raising questions regarding the understanding of forced climate change, its drivers, the parameters that define
natural internal variability (2), and how fully these terms are represented in climate models".

Syyksi lämpötilojen tasoittumiselle Solomon et al. esittivät stratosfäärin vesihöyryn vähentymistä.

Stephen E. Schwartz kumppanaineen on puolestaan esittänyt lämpötilojen tasoittumisen syiksi joko yläkanttiin estimoitun ilmastoherkkyyden tai aerosolien viilentävän vaikutuksen.

Kaikkiaan porukan artikkeli Why Hasn’t Earth Warmed as Much as Expected? Journal of Climate 23: 2453-2464 (2010) on mielenkiintoista luettavaa.

http://www.co2-raportti.fi/?heading=Vuodesta-2010-tulossa-enn%C3%A4tysl%C3%A4mmin&page=ilmastouutisia&news_id=2799

-----------------------------------------------------------------------------------------------

STRATOSFÄÄRIN ILMIÖITÄ. Stratosfäärissä (sekä sen ja troposfäärin sekoittuneessa väli-ilmakehässä) vesihöyryn pitoisuuden pieneneminen hidastaa lämpenemistä (warming) kun enemmän lämpösäteilyä (infrared) pääsee avaruuteen. Vesihöyryn lisääntyminen puolestaan lisää lämpenemistä. Tulivuoren purkauksessa syntynyt rikkidioksidi (SO2) hapettuu rikkihapoksi (H2SO4), ja muodostuneet vaaleat aerosolit heijastavat auringonsäteilyä takaisin avaruuteen (viilentävä vaikutus). KUVA: Nasa.

NASA_STRATOSFAARI.jpg

Susan Solomon:

Stratospheric water vapor concentrations decreased by about 10% after the year 2000. Here we show that this acted to slow the rate of increase in global surface temperature over 2000–2009 by about 25% compared to that which would have occurred due only to carbon dioxide and other greenhouse gases. More limited data suggest that stratospheric water vapor probably increased between 1980 and 2000, which would have enhanced the decadal rate of surface warming during the 1990s by about 30% as compared to estimates neglecting this change. These findings show that stratospheric water vapor is an important driver of decadal global surface climate change.

http://www.sciencemag.org/content/327/5970/1219.short

TIIVISTELMÄ [vesihöyry on voimakkain kasvihuonekaasu eli lämmönsitoja]

Stratosfäärin (yläilmakehän) vesihöyrypitoisuudet pienenivät noin 10% vuoden 2000 jälkeen. Näytämme tutkimuksessamme, että tällä oli hidastava vaikutus globaaleiden pintalämpötilojen nousunopeuteen ajanjaksolla 2000-2009,  arviolta 25%, verrattuna siihen miten lämpötilat olisivat voineet kohota pelkästään hiilidioksidin ja muiden kasvihuonekaasujen vaikutuksesta.

Data, joskin rajoitetumpi, antaa ymmärtää, että stratosfäärin vesihöyrypitoisuudet kasvoivat 1980-2000 välisenä aikana, mikä olisi nostanut pintalämpöjen nousunopeutta 1990-vuosikymmenellä arviolta 30%, verrattuna siihen, ettei tätä muutosta olisi tapahtunut.

Nämä tutkimustulokset osoittavat, että stratosfäärin vesihöyrypitoisuus on merkittävä ilmastodraiveri (ajava voima) vuosikymmenjaksoisessa ilmastonmuutoksessa.

TOTUUS ILMASTON LÄMPENEMISESTÄ ON VAIKEA KYSYMYS

https://www.google.com/search?q=totuus+ilmaston+l%C3%A4mpenemisest%C3%A4&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj9se7pw_vnAhUFw8QBHdUTDCk4RhD8BSgBegQIDBAD&biw=1920&bih=916

-------------------------------------------