Share |

ELIN_DANIELSON_1.PNGPIKAUUTISET

AIKAISEMMAT PIKAUUTISET ETUSIVULLA

1.6.2021

Essayah puolusti rikos­syytteet saanutta Räsästä: ”Valta­kunnan­syyttäjä hyökkää ihmisen vakaumusta ja uskonnon­vapautta, myös sanan­vapautta kohtaan”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008016746.html

24.5.2021

Perustuslaki­valiokunnan infossa erikoinen välikohtaus: Krista Kiuru ilmestyi kuin tyhjästä, Antti Häkkänen pudisteli päätään

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007994310.html

Kiurun ilmestyminen tiedotus­tilaisuuteen kummastutti Häkkästä: ”Ei sinne mitkään ministerit tule puheen­vuoroja pitämään”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007994733.html

Peruspalveluministeri yritti osallistua perustuslakivaliokunnan tiedotustilaisuuteen.

Pandemia ajaa Eurooppaan

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007989678.html

Espanjalle kuuluva pieni Ceutan kaupunki Marokon rannikolla koki suuren yllätyksen alkuviikosta. Tarkasti vartioidulle alueelle ui parin päivän aikana 8 000 ihmistä.

Viime syksynä myös Kanariansaarilla alkoi tapahtua. Kun vuonna 2019 saarille oli saapunut 2 700 siirtolaista, kasvoi määrä viime vuona 23 000:een. Valtaosa saapui parin kuukauden aikana.

Toukokuun alkupuolen aikana Italian Lampedusalle tulijoita on ollut yli 2 000. Se on iso määrä lyhyessä ajassa pienelle saarelle, jossa asuu vain 6 000 ihmistä.

Näiden kolmen paikan tilanteet eroavat toisistaan siten, että Ceutan kohdalla kyse vaikuttaa olleen Marokon ja Espanjan poliittisesta kiistasta, jonka nappuloiksi epätoivoiset siirtolaiset joutuivat. Marokon epäillään päästäneen ihmiset tahallaan läpi, koska Espanja otti Länsi-Saharan kapinapäällikön sairaalahoitoon Espanjaan koronatartunnan takia.

Ceutassa, Lampedusalla ja Kanariansaarilla on myös yksi yhteinen tekijä: tulijat ovat kotoisin Afrikan maista ja moni sellaisilta alueilta, joissa ei ole sotaa. Vain harva tulija on oikeutettu turvapaikkaan.

Suomalainen kultakauden naistaiteilija nousi Gallen-Kallelan rinnalle, vietti villiä boheemielämää ja matkusteli – Miksi Elin Danielson-Gambogi vaipui unohduksiin?

ELIN_DANIELSON.PNG

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000007992786.html

Tutkijat todistivat, että kvantti­maailman outo haamu­vaikutus toimii myös isommilla kappaleilla

https://www.hs.fi/tiede/art-2000007976296.html

No nyt meni kovaa! Lotta Kemppinen pinkoi huippuvauhtia

https://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000007994757.html

Helsinkiläisprintteri kiilasi ennätyksellään naisten 100 metrin Suomen kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi. Matkan Suomen ennätys on Helinä Marjamaan vuonna 1983 juoksema 11,13.

Kemppinen voitti viime maaliskuussa EM-hallikisoissa hopeaa 60 metrillä.

24.5.2021

KOHTI EUROOPPALAISTA LIITTOVALTIOTA

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2021/05/kohti-eurooppalaista-liittovaltiota.html

”Suomi on omasta puolestaan astunut yhden askeleen eteenpäin tiellä eurooppalaiseen liittovaltioon. Mutta samalla tuo liittovaltio - mikäli kaikki muutkin jäsenmaat toimivat kuten Suomi - on kävellyt yli omien virallisten päätöstensä siirtämällä joidenkin jäsenmaiden taloudellista vastuuta toisille. 

UUSI KANSAINVAELLUS EUROOPPAAN ON KÄYNNISTYNYT

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2021/05/uusi-kehitysmaalaisten-kansainvaellus.html

”Edelle referoimani uutiset luettuani jäin kauhulla ajattelemaan Suomen tulevaisuutta, jos uusi kehitysmaalaisten joukko löytää tiensä suomalaisen sosiaaliturvan pariin. Ja miksipä ei löytäisi, koska täällä jo olevat ns. humanitaariset maahanmuuttajat ovat kyllä viestineet kotimaihinsa hyvistä oloistaan täkäläisten veronmaksajien varoilla”

ILMASTONMUUTOKSESTA AHDISTUNUT NAINEN

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2021/05/ahdistuneen-naisen-henkilokuva.html

”Joka tapauksessa edelle kokoamissani väitteissä on useita faktuaalisia virheitä ja järjettömyyksiä. Esimerkiksi Helsinki ei tule hautautumaan merenpinnan alle nähtävissä olevassa tulevaisuudessa - ei ainakaan ilmastonuutoksen takia. Näin jo siitäkin syystä, että Suomessa maanpinta nousee suunnilleen samaa tahtia ennakoidun merenpinnan nousun kanssa”.

”Minusta on ikävää, että meillä on joukko nuoria ihmisiä, joiden mieltä hallitsee median yksipuolisen uutisoinnin luoma ahdistus. Ja joilta itseltään puuttuu kyky faktapohjaiseen kriittiseen ajatteluun siitä huolimatta, että he opiskelevat korkeakoulututkintoa ahdistustaan aiheuttavasta aiheesta”.

”Eniten minua kuitenkin hämmästytti se, että kyseinen ympäristötieteen opiskelija ei maininnut sanaakaan maapallon väestön lisääntymisestä. Eikä hän maininnut ilmasto-ongelmaksi myöskään ihmisten siirtymistä alhaisten hiilipäästöjen kehitysmaista korkean elintason länsimaihin”. 

TUHOAAKO HALLITUS SUOMEN TULEVAISUUDEN

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2021/05/tuhoaako-hallitus-suomen-tulevaisuuden.html

Hallituksen finanssipolitiikka tarkoittaa elvytyksen jatkumista nousukaudella ja julkisen talouden kestävyysnäkökulman laiminlyöntiä, joka "tuhoaa Suomen tulevaisuuden".

24.5.2021

Liian monta syötyä pähkinää tarkoitti Lotta Haralalle epäonnistumista ihmisenä

https://www.is.fi/menaiset/ihmiset-ja-suhteet/art-2000007993822.html

Haava on yhä auki, sen aistii Lotta Haralasta, 29, heti. Pika-aituri puhkuu halua kertoa ja selvittää, mutta samaan aikaan sanojen seuraksi nousevat kyyneleet. Niitä Lotta nyt pyyhkii ja pahoittelee, anteeksi, kuinka mä nyt tällai.

Ensimmäinen muistikuva tapahtuneesta on koodi, 5-metyyliheksaani-2-amiini. Se luki sähköpostissa, jonka Lotta avasi puhelimestaan Ratinan stadionilla hyvin sujuneen treenin jälkeen. Lotta ei tiennyt, mitä koodin tarkoittama aine oli, mutta sähköpostin mukaan siitä oli löytynyt jäämiä hänen dopingnäytteestään Espoon GP-kilpailussa elokuussa. Viestissä oli numero, johon Lotta soitti saman tien.

– Olin niin hämmentynyt, että vain latelin kysymyksiä: mitä tämä tarkoittaa, mitä aine on ja miten sitä on voinut tulla minulle, mitä mä nyt teen. Puhelimessa rauhoiteltiin, että kyse on pienestä jäämästä ja asiaa alettaisiin selvittää.

Seuraavaksi Lotta soitti lääkärilleen ja sitten äidilleen. Siinä kohtaa tärinä vaihtui itkuksi, paniikiksi ja peloksi, jotka pitävät otteessaan edelleen.

5-metyyliheksaani-2-amiini on vireystilaa kohottava piriste, jonka käyttö on urheilijoille kiellettyä kisapäivinä. Lotta Haralan näytteessä pitoisuus oli erittäin vähäinen, ja hänen saamansa tiedon mukaan vaikutus pienempi kuin kupillisella kahvia. Ainetta löytyy tavallisimmin ravintolisistä, mutta harvemmin niiden tuoteselosteista. Niin Lotankin tapauksessa.

Jupakka on yhä osittain kesken, sillä Suekissa tutkitaan vielä, rikkoiko Lotta mahdollisesti toimintakieltoaan. Päätöstä odotetaan pian.

Aitajuoksija Lotta Harala poseeraa Instagramissa upeissa alusvaatekuvissa.

https://www.is.fi/viihde/art-2000005174584.html

Urheilun kurinpitäjä Suek saa ankaraa kritiikkiä oikeusoppineilta: ”Kaikki tekevät virheitä, mutta Suekissa niitä sattuu liian usein”

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000007967517.html

Kokenut urheilujuristi Olli Rauste esittää uudenlaista mallia, jolla saataisiin tasapaino Suomen urheilun eettisen keskuksen nykyiselle yksinvaltiudelle suomalaisen urheilun valvojana. Hänen mukaansa Suek on tällä hetkellä yksinvaltias urheilun kurinpitoasioissa. Tätä hän pitää puutteena Suomen urheilun oikeusjärjestelmässä.

Esimerkiksi aitajuoksija Lotta Haralan toimintakiellossa Suek on Rausteen mukaan erehtynyt säännöissä.

Suek on jo tammikuussa ilmoittanut medialle tutkivansa sitä, onko Harala rikkonut toimintakieltoaan osallistumalla Pirkka-hallissa järjestettyihin harjoituksiin. Mikään sääntö ei edes kiellä urheilijan osallistumista harjoituksiin väliaikaisen toimintakiellon aikana. Kiellettyä on sääntöjen mukaan vain kilpaileminen ja toimitsijana toimiminen”, Rauste toteaa.

Rausteen mukaan Suek pitää Haralaa pihdeissään asiassa, joka ei sääntöjen mukaan edes ole kielletty.

Kun Annimari Korte käväisi autolla pelkkä maksimekko yllään, mustasukkainen miesystävä suuttui – Annimari kertoo nyt, miten miehet ovat kontrolloineet häntä

https://www.is.fi/menaiset/ihmiset-ja-suhteet/art-2000007977303.html